Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 35 vendég böngészi
Címlap Archívum
Nagy Vagy! PDF Nyomtatás E-mail
2021. június 21. hétfő, 21:12
NAGY VAGY! mondják köszönés helyett mostanában egymásnak, akik városunkat, iskolájukat képviselték Kecskeméten.

 

A Koszta József Általános Iskola tanulóival és tanárukkal ülünk az iskola egyik termében. Tedás Csenge, Mácsai Krisztián, Kovács Viktória, Mogyorósi Martin, Varga Anna, Szűcs Botond és Vidovics Zoltán tanárúr a beszélgetőtársaim.
 
- V.Z.: Iskolánk meghívást kapott a NAGY VAGY! című televíziós vetélkedőre. Ráadásul 2 csapatot is indíthattunk, mert valamelyik iskola két héttel előtte visszamondta a jelentkezését.
 
Mi voltunk az „A” csapat, a Sarusi-Kiss Nóra, Ágoston Bence, Mácsai Kincső, Balogh Lehel, Darabos Dorka, Bartha Lívia pedig Kovács Brigitta tanárnő vezetésével a „B” csapat.
 
-Hol jár most a felkészülés?
Már vége is van (sajnos) az edzéseknek, hiszen június 5-én a verseny is lezajlott. Az eredményekről nem beszélhetünk, ez a tévések kifejezett kérése. A műsorsorozat már június 13-án levetítésre kerül, egymást követő 5 vasárnap délelőtt leszünk láthatóak a Tv2-n.
- Most a gyerekekhez fordulok: Milyen sportágakat űztök?
- Pólósok, kézilabdások és triatlonosok vagyunk.
 
- Milyen speciális tudás kellett ehhez a vetélkedőhöz?
T.Cs: - Mivel mi Martinnal már végigcsináltunk két éve egy edzéssorozatot-versenyt, jól tudtuk, hogy alap a stabil úszástudás, s erre jöhet rá a kenuban, gumicsónakban való evezés, de nagyon fontos a különböző egyensúlyi gyakorlatok ismerete. Persze mi már nem csak egyénileg, de csapatként is nagyon jól működtünk együtt, tudtuk, hogy segítséggel sokkal gyorsabb a kimászás, a váltás… Mindenki le lett mérve, nem a szimpátia, vagy a kor alapján, hanem az időeredménye miatt lett az adott versenyszám váltótagja.
V.Z.: Az edzések alatt az uszodában most lehetett olyanokat csinálnunk, amit máskor nem engednek az úszómesterek! Traktorgumibelsőn hasaltunk, ültünk, vagy egyensúlyoztunk. Evezővel soha máskor nem lehetne a medencében gumicsónakot hajtani… Igaz, a gyakorlás lendületében két gumicsónak alja is kiszakadt, a tulajdonosokat kártalanítani fogjuk és ezúton kérünk elnézést! A Kurcán kenukban ülve, térdelve, állva, egymásnak háttal eveztünk, ami szintén  nem mindennapos dolog.
 
- Milyen egy ilyen felvétel, mitől más, mint egy verseny általában?
- Nagyon jó! Szuper! Izgalmas! A tv-sek profi kamerákkal, füldugóval, stúdióból irányítva veszik fel a jeleneteket, beszélgetéseket kezdeményeznek, több irányból-távolságból készítik a később megvágott fél órás műsorokat, üvölt a lelátó, nagyszerű a hangulat.
 
- Értem. És hol volt a verseny?
- Kecskeméten, a Sportuszodában. Hatkor indultunk és este 8-kor érkeztünk haza. Borzasztó fárasztó volt, de megérte.
 
- Milyen feladatok voltak?
- M.K.: Mind váltóverseny volt, a legtöbbet a vízben kellett végrehajtani. Volt evezés, vizipisztolyos és lézerpisztolyos célba lövés. Jéghegyre mászás, ”Madármentés”. Puzzle összeszedés a víből és kirakás. Kajakozás. Söröszrekeszen egyensúlyozás. Hungarikumos kvízkérdések. Így pihentettek a sok mozgásos feladat közt.
- M.M.: Ezekbe az iskolai csapatokba mindig sorsolnak celebeket is. Idén az exatlonosok voltak az ismert személyek. Busa Gabriellát adták mellénk.
 
- Ő megnyerte tavaly az exatlont.
- V.A.: - Nem véletlenül, nagyon ügyes! És nagyon kedves meg szerény is. Szívesen készített velünk szelfit. Zozó pedig örökké humorizált, csak az nem tetszett, mikor Gabit (a mi játékunk közben) zavarta a labdáink elkapásában.
 
- Szabad-e tudni, hogy milyen eredményt értetek el?
- Nem szabad, meg kell nézni a TV-ben a műsort! 
 
- Hány iskola vett részt?
- 18 csapat volt. Előbb csináltak egy háromfordulós elődöntőt, aztán egy hatcsapatos döntőt. 
 
- Kik segítettek benneteket?
- Először is, akik kiválasztottak és felkészítettek, Zoli bácsi és Brigi néni; ők később velünk együtt részt vettek a küzdelemben. Ildi néni, aki az iskola könyvtárosa, nagyon klassz dekorációkat készített. A szurkolótáborban nem csak a szüleink, de tanáraink is sokat hozzátettek a sikerünkhöz. Dudáltak, doboltak, kiabáltak amíg be nem rekedtek. Nagyon jó hangulat volt.
 
- Mikor láthatunk benneteket a TV-ben?
- Már ezen a hétvégén. Egymást követő vasárnap délelőttökön, 5 részletben. Először a „B” csapat szereplése látható majd. Azután az „A” csapatot mutatják az elődöntőben. A 3.héten nem lesz csapatunk a műsorban. A 4. és 5. vasárnap vetítik majd a döntőt két részletben. 
 
- Volt valami probléma, vagy minden tökéletesen működött?
- K.V.: -A fiúk kispriccelték a vízipisztolyból a vizet még a rajt előtt, ezért üres „fegyverrel” mentünk a lángot oltani. De megoldottuk. Meg mikor Boti leesett a sörösrekeszről!
- Sz.B.: - De elkaptam a labdát és csak az számított. A másik probléma meg az volt, hogy kilyukadt a gumicsónak és majdnem teljesen leeresztett. De hamar kicseréltük egy teljesen jóra.
 
- Ha szabad kérdeznem, mik voltak a nyeremények?
- A fődíj egy egyhetes kirándulás a hegyekben. A helyezettek különböző Mo-i nyaralási helyszínekre kaptak beutalót, vásárlási utalványt. Aztán kaptunk piros pólókat (abban kellett egész nap lennünk), ezt nem kellett visszaadni. Ja, és Hungarikumos könyveket és tárgyakat. Nagyon jó volt, ha lesz, jövőre is megyünk!
 
- Gratulálok Nektek! További sok sikert mindenkinek!
 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template