Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi
Címlap
Határtalanul beszámoló PDF Nyomtatás E-mail
2017. június 23. péntek, 21:12

„Erdélyi fejedelmek városaiban"


2017. május 29-től május 31-ig iskolánk 7. osztályos diákjai a Határtalanul pályázat (HAT-16-01-0526) segítségével erdélyi kiránduláson vettek részt.


Május 29-én reggel 5 órakor indultunk az iskola elől, a buszon Domokos Katalin idegenvezető várt bennünket, aki nagyon sok érdekességgel szórakoztatott bennünket a 3 napos kirándulás alatt. Először Nagyváradra érkeztünk, ahol megtekintettük az Püspöki Palotát, majd a Szent László-szobrot, ezután sétát tettünk a városban, ahol megnézhettük azokat a kávéházakat, ahol Ady Endre és

A Juhász Gyula a verseit írta. A tanulók rajzot készítettek a Kanonok sor barokk oszlopairól és szecessziós üvegablak mintákat terveztek. Ezt követően Király-hágóra utaztunk, ahol fényképeket készítettünk a csodálatos kilátásról, majd Kolozsváron Mátyás szülőházát néztük meg. Ezután Torockóra a szálláshelyünkre érkeztünk, ahol már vártak bennünket a szállásadóink. Másnap először a tordai sóbányába indultunk, ahol megtudhattuk, hogyan bányászták régen a sót, majd a Tordai-hasadék különleges szépségét figyeltük meg egy kis túra közben. Utunk Torockószentgyörgyön folytatódott, ahol a várromhoz kirándultunk. Késő délután érkeztünk vissza Torockóra, ahol meglátogattuk a Szent Teréz Gyermekotthon lakóit, majd a Helytörténeti Múzeumban megismerhettük a torockói népi életet, hagyományokat.

Este a főtéren megünnepeltük a Nemzeti összetartozás napját, majd közös énekléssel zártuk a napot. Utolsó napon Nagyenyeden meglátogattuk a Nagyenyedi Kollégiumot, ahol felelevenítettük Jókai Mór Nagyenyedi két fűzfa című művét is. Az 1848-as vérengzés emléktáblájánál Papp Eszti elszavalta Petőfi Európa csendes című versét. Ezután Gyulafehérváron a Székesegyházban Hunyadi János és László síremlékét néztük meg.

Aradon megkoszorúztuk a Vértanúk emlékművét, ahol tanulóink elénekelték Arany János Nemzetőr-dalát. Végezetül a buszon totót töltöttek ki a tanulók a három napon kapott új ismeretekkel kapcsolatban. Este 8-kor érkeztünk meg Szentesre élményekkel gazdagodva.

 


 

Videó

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template