Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Címlap Iskolánkról Tanulóink
Megyei technika verseny PDF Nyomtatás E-mail
2019. április 05. péntek, 10:33
Méltó emléket állított a Szentesi Koszta József Általános Iskola által szervezett verseny a Koszta József Múzeummal összefogva a névadó festőművész halálának 70. évfordulójának évében.

 

Koszta József, aki szeretett városában, Szentesen élt, és alkotott, közel a természethez, a paraszti életet lefestve. A március 28-án lezajlott megyei  Életvitel és gyakorlati ismeretek versenyen Csongrád megye 6 településének, 7 iskolájából  összesen  21,  7-8. osztályos diák vett részt.


Életünk mindennapjai adták az idei vetélkedő témáját: „ A kerttől az asztalig”. A gyerekek számot adtak a élelmiszertermelésről, feldolgozásról, a konyhakerti növények ismeretéről,  főzési, tartósítási eljárásokról, élelmiszerbiztonsági,  környezetvédelemi szabályokról.


A feladatlap kitöltése után az első közös csapatmunka egy falusi parasztház makettjének összerakása volt, a gazdasági udvar  elkészítésével együtt.  Nagy  koncentrációt, ügyességet, pontosságot, együttműködést kívánt a csapattagoktól. Az épület alaprajza a hagyományos tagolást mutatta: tiszta szoba búbos kemencével, konyha, pitvar,szoba, kamra.  Az elkészült makettet  emlékként haza vitték iskolájukba a lelkesen küzdő diákok.


Rendhagyóan a verseny helyszíne a városközpontban a Kurca partján lévő Közösségi térben, és a Koszta József Múzeum néprajzi-.  és kézműves foglalkoztató termében volt. Itt a kiállítás anyaga sokszínűen kapcsolódott a mezőgazdasági termeléshez, gazdálkodáshoz. A csapattagok közösen töltöttek ki feladatlapot a tárlat menetét követve,  ill. hagyományos konyhai eszközöket kellett megnevezniük.


Az izgalmak levezetéseként megnézhették az Omega kiállítást, és a többi aktuális tárlatot. Mire a múzeumi vetélkedő és a kiállítóhely meglátogatása befejeződött, megfőtt a Kurca partján a bográcsos paprikás krumpli, melyet kedves nyugdíjas kolléganők készítettek hagyományos recept szerint. Ebéd után jöhetett az eredményhirdetés.


Helyezések csapatban
I .hely :  Dobos Jázmin, Szabó Zita, Vecseri Viktória (Szentesi Koszta József Ált. Isk. felk.: Fekete Zoltán)
II. hely: Jancsó Bence, Melis Fanni, Miszlai Csenge  (Arany János Ált. Isk. AMI Fábiánsebestyén. Felk.: Faragó Ferenc)
III. hely: Berta Nelli, Tóth Evelin, Tóth Szonja  ( Mindszenti Ált. Isk. Felk.: Szunyiné Marton Edit)
IV. hely:   Berta Botond, Horváth Ádám, Ördög Imola (Szegedi Gregor József Ált. Isk.  Felk.: Dr. Makráné Horváth Piroska)


Egyéniben:
I .hely:   Dobos Jázmin (Szentesi Koszta József Ált. Isk.)
II. hely:   Őrdőg Imola (Szegedi Gregor József Ált. Iskola)
III. hely:   Szabó Zita (Szentesi Koszta József Ált Isk.)
IV. hely:   Melis Fanni (Fábiánsebestyéni Ált. Isk.)


A felkészítő és a versenyt lebonyolító nevelők a fentieken kívül:  Almási Jánosné, Beke Mari, Benedek Viktória, Bitterné Benkó Ilona, Csonkáné Szakács Zsuzsanna, Geráné Révész Gabriella, Herédiné Szűcs Ildikó, Horváth Anita, Keresztúri Ilona,  Kissné Tóth Andrea, Lucza László,  Pintér Lászlóné, Pólya Sándor, Szelesné Mohácsi Éva,


Támogatóink voltak: Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, Koszta József Múzeum,  Szentesi Koszta József Általános Iskola,  Szunyi Kertészet Mindszent, Reklám és dekor stúdió, Sanyi pékség.

Szóllátné Sárközi Sarolta
területi technika mk.vezető

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template