Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Címlap
Határtalanul kirándulás PDF Nyomtatás E-mail
2019. június 20. csütörtök, 10:03
Iskolánk 7. évfolyama idén is részt vett a „Határtalanul” kirándulás programján. 2019. 05. 20-23-ig Erdélybe utaztunk.

 

Az első nap Aradon sétáltunk, megtekintettük a Steindl tervezte Városházát, a Főteret, a Kultúrpalotát, az Állami Színházat, a minorita templomot és a Szabadság-szobrot is.  Majd a 13 vértanú emlékművét koszorúztuk meg. Este pedig megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás napjáról is.


Másnap Gyulafehérváron folytattuk a városnézést, ahol meglátogattuk a római katolikus székesegyházat, az ortodox katedrálist és a Várkaput. Délután Marosillyén felkerestük Bethlen Gábor, a legnagyobb erdélyi fejedelem szülőhelyét, az egykori várkastély épen maradt lakótornyát. Nagy élményt jelentett mindannyiunk számára, hogy Déván a Szent Ferenc Alapítvány Kolostorában lakó gyerekekkel találkozhattunk. Szeretettel adtuk át nekik az itthonról vitt ajándékokat. Ezután a dévai csángók világát bemutató falumúzeum megtekintése következett Csernakeresztúron, ahol a következő két napban a szállásunk is volt.


 Harmadnap Erdély egyik legszebb arborétumába látogattunk el Piskibe. Délután megkoszorúztuk Kinizsi Pál szobrát, majd Vajdahunyad várában tettünk látogatást.


Utolsó napon úton hazafelé „Magos Déva várához” is feljutottunk, illetve a nagy múltú Magna Curiát néztük meg. Utolsó állomásunk Temesvárra vezetett, amely ma Erdély egyik legfejlettebb városa. Városnéző séta keretében megtekintettük az óváros legjelentősebb látnivalóit a Dóm teret és a Szentháromság-szobrot.


Hazaérve rengeteg szép élménnyel gazdagodtunk, és a számos program során a három osztály is remekül összekovácsolódott. Közösségünk határon túli része pedig talán most még közelebb került hozzánk.

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul! beszámolóNyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetből!

Fogadóóra

Szerdánként 9-13 h-ig.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign:redei.hu, Joomla template