Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 171 vendég böngészi
Címlap
Városi pedagógusnapi ünnepség 2024. PDF Nyomtatás E-mail
2024. június 06. csütörtök, 11:10

Városi Pedagógusnapi Ünnepség 2024.

Szentes Város Önkormányzata 2024. június 1-én tartotta a Városi Pedagógusnapi Ünnepséget a Megyeháza KKK. dísztermében. Intézményükből az alábbi nyugdíjas és aktív kollégák vettek át elismeréseket.

DÍSZDIPLOMÁK ÁTADÁSA

 

1.)    Dr. Lóczi Jánosné (gyémánt díszoklevél)

 

1964-ben a Bajai Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét, majd 1967-ben a Szegedi Tanárképző Főiskolán földrajz szakos általános iskolai tanári oklevelet szerzett. Pályáját Tótkomlóson a Makó úti összevont tanyasi iskolában kezdte. 1968-ban költöztek Szentesre, ahol az Általános Iskolai Kollégiumban kapott munkahelyet. Egy év után a Deák Ferenc Általános Iskola tanítója 11 éven át. 1980-tól a Koszta József Általános iskola tanítója, majd 1991 és 99 között igazgatója. 2001-ig dolgozott az intézményben. Oktató-nevelő munkájáért több elismerésben is részesült: 1985-ben a Művelődési Miniszter dicsérete, 1994-ben Arany katedra Emlékplakett. Jogutód intézményként az Eötvös József Főiskola Dr. Lóczi Jánosnénak gyémánt díszoklevelet adományozott.

2.)     Takács László Jánosné (arany díszoklevél)

 

1974-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar-orosz szakán végzett. 11 évig a fábiánsebestyéni Általános Iskolában tevékenykedett, ahol a HMG kihelyezett tagozatának felnőtt tanulóit készítette fel magyar nyelv és irodalomból az érettségéire, de igazán az általános iskolás korosztályos diákok között érezte jól magát. 1985-től a Hámán Kató Általános Iskolában tanított 2011-es nyugdíjba vonulásáig. Pályája során folyamatosan képezte magát önképzéseken, egyetemi megújító képzéseken, informatikai tanfolyamokon. 2005-ben, igazgató-helyettesi kinevezése előtt közoktatásvezetői diplomát szerzett. 1986-1988 között Szentes város és a járás iskoláinak orosz nyelvi szaktanácsadója és a pedagógusok orosz nyelvi táborának vezető-helyettese volt. 1993-tól 16 éven át aktív szerepet vállalt az osztrák Niederndorf általános iskolájával kialakítandó partneri kapcsolat kiépítésében és az évenkénti cserediák program működtetésében. 1999-től 10 éven keresztül a társadalomtudományi munkaközösség vezetője volt. Magas színvonalon végezte a tehetségfejlesztő munkát, s az általános iskolai magyar és német tanítás olyan szaktekintélye volt, aki a napi tanári tevékenységén túl helyi-, regionális, megyei szinten végzett pedagógiai munkáján keresztül is elismertté vált szakmai körökben. Ő szerkesztette meg a Koszta József Általános Iskola Évkönyvét, a megújult honlapot, de tehetséges tanítványaival Diákújságot is szerkesztett. Diákjai már a 8. osztály végén nyelvvizsgát tettek. Pedagógiai munkája elismeréseként 1999-ben főtanácsosi címet kapott. Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Takács László Jánosnénak arany díszoklevelet adományozott.

 

PEDAGÓGUS SZOLGÁLATI EMLÉKÉRMEK ÁTADÁSA

Magyarország Belügyminisztere nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerést adományozott:

1.)     Fekete Zoltán részére

 

1982-től nyugdíjazásáig volt a Szentesi Koszta József Általános Iskola biológia-technika szakos tanára. Biológia-technika, valamint környezetvédelem szakos diplomáit a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte. 2017-ben sikeres minősítési eljárás után Pedagógus II. fokozatba kapott besorolást. Számtalan továbbképzésen vett részt, képesítést szerzett a vizuális kommunikáció tanítására. Pedagógus munkáját, osztályfőnöki tevékenységét nagy elhivatottsággal, a természettudományi munkaközösség meghatározó egyéniségeként végezte. Tehetséggondozó munkája eredményeként tanítványai számtalan kiemelkedő eredményt értek el a városi, megyei és országos tanulmányi versenyeken, többek között a Curie Környezetvédelmi-, és a Bókay Árpád Országos Biológia Versenyen, megyei és országos technika és környezetismereti versenyeken. Pályája során a Csizmazia Magánalapítvány természetismereti versenyének legjobb felkészítő tanára díját is elnyerte. 2004-ben Szentes Város Önkormányzata kiemelkedő pedagógiai munkájáért elismerésben részesítette, illetve 2021-ben Miniszter Elismerő Oklevele díjat vehetett át. Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, melyet későbbi időpontban fog átvenni.

2.)     Olsákné Kóczán Gabriella részére

A Bajai Tanítóképző Főiskolán végzett rajz szakkollégiumon. Diplomája megszerzése után az akkori Hámán Kató Általános Iskolában kezdte tanítói pályáját, ahol azóta is dolgozik. Humán beállítottságú emberként a magyar nyelv tanítása volt a számára legkedvesebb feladat. Számos megyei és országos versenyen értek el kiemelkedő eredményt diákjai. Több volt tanítványa is a pedagógus pályát választotta hivatásként. 16 éven keresztül volt a humán munkaközösség vezetője, amit rendkívüli hozzáértéssel végzett. 2013-ban Szentes Város Önkormányzata kiemelkedő pedagógiai munkájáért elismerésben részesítette, majd 2022-ben Miniszter Elismerő Oklevelet vehetett át. Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, melyet későbbi időpontban fog átvenni.

 

VÁROSI ELISMERÉSEK ÁTADÁSA

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 251/2009. (XI.27.) Kt. számú határozatával megalapította a "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkájáért" elismerést, melyet 2024-ben Kondorosi Krisztina, a Szentesi Koszta József Általános Iskola kémia-biológia-földrajz szakos tanárának adományozott.

Kondorosi Krisztina kémia, biológia, földrajz szakos tanárként tanítja a természettudományok szeretetére tanítványait. Fontosnak tartja a természetet szerető gyerekek további ismeretszerzésre való ösztönzését és a tehetséggondozást. Az egészséges életmódra való nevelés mellett előtérbe helyezi a tanítási óráin a környezettudatos gondolkodás kialakítását is. Az ismeretátadásában a „látni és láttatni” elvét követi. Tanítványai szép eredményeket érnek el a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen, a Meleg István Kémia versenyen, a Curie Kémia Emlékversenyen. Minden diákja építhet az általa átadott tudásra középiskolai tanulmányai során.

Jelentősebb versenyeredményei, melyet az általa felkészített tanulók értek el:

2020. Bókay Árpád Országos biológia verseny 2. helyezés, Curie Környezetvédelem Emlékverseny országos döntő 5-6. korcsoportban 4. hely

2023. Curie Környezetvédelem Emlékverseny országos döntő 7-8. korcsoportban 3. hely

2024. Meleg István Kémia verseny 2. hely, Curie Kémia Emlékverseny országos döntőben 5. és 7. hely

 

Szentes Város Önkormányzata 12/2023. (V.25.) számú önkormányzati rendelete alapján a 2024. évi Pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesíti az alábbi pedagógusokat:

Gulyás Szilvia

Hat évet a derekegyházi tagintézményben tanított matematikát, majd 2020. szeptemberében került át az anyaintézménybe, ahol már a magyar tanítása lett a feladata. Mindig az erős alapok megteremtése volt a célja. Ez a hozzáállása meg is hozta az elmúlt négy év eredményét, hisz diákjai nagyon sok versenyen szép eredményeket értek el. Pár éve legjobb tudása szerint végzi az alsós munkaközösséget irányítását.

 

Forrás: www.szentesimozaik.hu

 

 

 

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c

Határtalanul! 2024.7.a-b

Határtalanul! 2024. 7. c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetből!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template