Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Címlap
NI Mentor Program a következő generáció mérnökeiért PDF Nyomtatás E-mail
2015. január 16. péntek, 15:43
Intézményünk sikerrel pályázott az „NI Mentor Program a következő generáció mérnökeiért” című projektre.

A program célja:”National Instruments és LEGO® MINDSTORMS® NXT eszközök segítségével programozási és természettudományos ismeretek átadása a felnövekvő nemzedékeknek.

 

 

Minél szélesebb körben kívánjuk elterjeszteni a grafikus programozási nyelv használatát, az algoritmikus gondolkodásmódot, a technika érdekességeit, valamint lefektetni a következő generáció számára a mérnöki, természettudományos kutatói munka alapjait. Az érdeklődők játékos formában, észrevétlenül sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait.” http://hungary.ni.com/debrecen/

 

Iskolánk a pályázattal 2 db LEGO® MINDSTORMS® készletet, a hozzátartozó szoftvereket és mentori támogatást nyerte el.

Az első esztendőben meg szeretnénk ismerkedni az NI Mentorprogram részleteivel, a készletek adta lehetőségekkel és a LEGO robotok programozásához használt NTX programozási nyelv alapjaival. Későbbiek során tanórai keretbe is integrálni lehet a robotokat. Így az informatikai, fizikai, műszaki-technikai ismeretek újszerű tanítására nyílik lehetőség.
Még novemberben tanulmányi utat szerveztünk Szegedre, ahol tapasztalatokat gyűjtöttünk a LEGO Szumo versenyről. Jelenleg, Lucza László vezetésével, szakköri kereteken belül ismerkednek a robotokkal és a programozásukkal a felső tagozatos diákok.


Tapasztalatok szerint, az általános iskola felső tagozatán a valódi robotot tartalmazó programozási környezetek közül az NXT nyelvvel könnyen megbirkóznak a gyerekek, egyszerű mozgások, kisebb automatizálási feladatok megoldása sikerélményt nyújt nekik. Játéknak tűnik, de komoly kreatív munkára készíteti a diákokat. Sokféle képességet, készséget fejlesztenek a „játék”közben ezek a robotok.

Bízunk benne, hogy a diákjaink szabadidős lehetőségeit is színesíthetjük. Ezáltal azokat a diákokat szeretnénk megszólítani elsősorban akiket, érdekli a LEGO kockákból a robotok építése, a programozás, és a csapatmunka; de a szerényebb absztrakciós képességű gyerekeknek is sikerélményt jelenthet. Nem utolsó sorban segítséget kívánunk nyújtani a gyerekek pályaválasztáshoz.

Köszönjük Török Sándor és felesége Törökné Vincze Adrienn segítségét a pályázat elkészítéséhez, Lánczi András NI Mentor Program koordinátorának pedig a mentori támogatását.

 

Képek:

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template