Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 43 vendég böngészi
Címlap
Szlovén hét a Kosztában PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 19. csütörtök, 15:02
2019 őszén iskolánk vendégül látott Vipavából, Szlovénia olasz határához közeli településről érkező diákcsoportot két kísérő tanárukkal.

 

Vendégeink egy izgalmas hetet töltöttek Szentesen. Igyekeztünk bemutatni nekik iskolai életünket, a környék nevezetességeit, kulturális örökségeinket.

 

A látogatásra már jóval korábban megkezdődött a felkészülés. A programban a 7. és 8. évfolyamos diákok vettek részt. A tanulóink még az előző tanévben bemutatkozó leveleket írtak a szlovén gyerekeknek, így találták meg végül a cserediákpartnereiket, majd ezután önállóan folytatták az ismerkedést, a levelezést. A partnerkapcsolatot a szülők is örömmel fogadták, ötleteikkel hozzájárultak a színes programok megszervezéséhez, többek között a búcsúest magas színvonalú lebonyolításához.

 

Azt is vállalták, hogy egy hétre vendégül látják otthonaikban a szlovén gyerekeket.


A vendégeinkkel együtt eltöltött idő sok beszélgetésre adott lehetőséget. Rengeteg szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk és egy kicsit megismertük egymás szokásait, mindennapjait is. A gyerekek között szoros barátságok alakultak ki, ők kihasználva a modern kommunikációs eszközök előnyeit, azóta is napi szinten tartják egymással a kapcsolatot.


A programokhoz  jelentős anyagi támogatást nyújtott a saját képviselői keretéből Szirbik Imre nyugalmazott polgármester úr és Dr. Chomiak Waldemar, körzetünk korábbi önkormányzati képviselője. A programok lebonyolításában és megszervezésében önzetlenül vett részt a Szentesi Koszta József Általános Iskola tantestülete és a vendéglátó családok is.

 

A szentesi városnéző applikácó elkészítésében nagy segítségünkre volt Prievara Zsolt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak a cserediák hét megvalósításához.


Viszonozva vendégszeretetünket 2020 tavaszára meghívást kaptunk Vipavába.

 


Nagy örömmel fogadtuk el a meghívást, és reméljük tavasszal tovább folytatódik a határon túli barátság Szlovéniával.

Egedi Krisztina

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template