Elektronikus napló

Kréta e-mail

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Címlap
Tisztelt Szülők! PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 22. szerda, 11:49

2020. április 28-án a körzettel rendelkező általános iskolákban felvételre kerül az összes gyermek, akik nem kerültek felvételre a beiratkozás I. szakaszában ( nem jelentkeztek körzettel nem rendelkező pl. egyházi fenntartású iskolákba ), és lakóhelyük vagy életvitelszerű tartózkodási helyük alapján az intézmény körzetébe tartoznak.

 

A szülőnek nem kell külön jelentkeznie az állandó lakóhely szerinti körzetes iskolába, elegendő ezt a felvételt megerősítenie, akár a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, előzetes regisztrációt követően ), akár a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   email címen. Amennyiben lehetséges, elsősorban az e-Ügyintézés felületén keresztül küldjék be a szülők a kérelmüket, illetve a körzetes iskolába történő felvétel megerősítését, mert itt minden adat a rendelkezésre áll, amely szükséges vagy lehetőségként adott a beiratkozáshoz. Az e-mailben  eljuttatott kérelmek esetében kérjük, hogy a kötelező alapadatokat adják meg a szülők (gyermek neve, születési helye, ideje, édesanyja neve, állandó lakcíme, szülő/törvényes képviselő neve, telefonszáma). Elektronikus úton történő megerősítés, beiratkozás esetén az állami fenntartású körzetes általános iskolák 2020. május 15. 24:00 óráig fogadják a jelentkezéseket. Személyes ügyintézés esetén,  amennyiben intézményünk felé érkezik ilyen jellegű  kérelem,  - az ügyintézési rend kialakításáról – a kötelező járványügyi óvintézkedések betartása végett – a tankerületi központtal való egyeztetést követően az intézmény vezetője dönt. A személyes ügyintézéssel történő megerősítés, beiratkozás határideje 2020. május 15. 16:00 óra

Az időközben beérkezett kérdések, felvetések alapján az alábbi kiegészítő tájékoztatást adjuk az általános iskolai beiratkozással kapcsolatban.


A szülő megerősítése vagy kérvénye alapján az alábbi eseteket különböztetjük meg:
 
1. A gyermek állandó lakcíme szerinti körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét.
Ez esetben elegendő a felvétel megerősítése az intézmény felé. A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén a gyermek csillaggal jelölt, kötelező alapadatainak megadása után megjelenik az iskola, amely szerint körzetes a gyermek, amelyre való kattintással a szülő elküldi az iskola felé jelzését a megerősítésről. A megerősítés történhet email formájában is, ebben az esetben a beiratkozáshoz kötelező adatokat ( gyermek neve, születési helye, ideje, édesanyja neve, állandó lakcíme, szülő/törvényes képviselő neve, telefonszáma ) is meg kell adnia a gyermekéről. Amennyiben szeretné, lehetősége van arra is, hogy a felületen online megtegye a nyilatkozatait, vagy a dokumentumok másolatát csatolja. A megerősítést követően az általános iskola a „Felvett” státuszba helyezi a gyermek jelentkezését.

2.      A gyermek tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét.
Ez esetben a szülőnek kell jelezni az iskola felé gyermekének beiratkozási kérelmét, amely hatására az iskola a „Felvett” státuszba helyezi a gyermeket, és értesíti az állandó lakhely szerinti körzetes iskolát a gyermek felvételéről. A beiratkozási kérelemhez a tartózkodási hely szerinti körzetes iskolába történő felvétel esetében az e-Ügyintézés felületén elegendő a Lakcím adatainál megjelölni a nyilatkozati szándékot, és az ott megjelenő mezőkben a tartózkodási hely adatait megadni. A dokumentum eredeti, aláírt példányát a 2020/2021. tanév első tanítási napján kell leadni az iskolában. Amennyiben nem elektronikus úton nyilatkozik a szülő, akkor munkaidőben az iskolában is átveheti a formanyomtatványt, de mindenképpen eredeti, aláírt példányt kell az iskolának benyújtania.  A nyilatkozatot a szülő büntetőjogi felelőssége tudatában teszi.


3.      Amennyiben olyan, körzettel rendelkező intézménybe szeretné beíratni a szülő a gyermekét, amely a gyermek lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint nem minősül körzetes iskolájának.
Ez esetben a szülőnek kell jelezni az iskola felé gyermekének beiratkozási kérelmét  a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, előzetes regisztrációt követően ), vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   email címen. Intézményünk „Függőben” státuszba helyezi a gyermek jelentkezését. A függő státuszban lévő gyermekekről a döntést 2020. május 16. és 21. között hozza meg az intézmény. A döntés következtében a gyermek „Felvett” vagy „Nem került felvételre” státuszba kerül. Pozitív döntés esetén az iskolának értesítenie kell a gyermek állandó lakhelye szerinti körzetes iskolát is. Személyes ügyintézés esetén,  amennyiben intézményünk felé érkezik ilyen jellegű  kérelem,  - az ügyintézési rend kialakításáról – a kötelező járványügyi óvintézkedések betartása végett – a tankerületi központtal való egyeztetést követően az intézmény vezetője dönt. A személyes ügyintézéssel történő megerősítés, beiratkozás határideje 2020. május 15. 16:00 óra. Azt kérjük, amennyiben lehetséges,  az e-Ügyintézés felületén keresztül küldjék be  azok a  szülők is a kérelmüket, akik e-mailben már jeleztek felénk.

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul

Határtalanul beszámolóCsengetési rend

 1.óra 7:45  - 8:30
 2.óra 8:45  - 9:30
 3.óra 9:40  - 10:25
 4.óra 10:35 - 11:20
 5.óra 11:30 - 12:15
 6.óra 12:20 - 13:05

Ebédfizetés

2020. ? ?-?.?.

Hétfő, Kedd, Szerda

7:30 - 12:00

13:00 - 16:30

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetigl!

Fogadóróra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2020. ? ?.(?),

16.30-17.30 között lesz.


Copyright © 2012 Koszta József Általános Iskola. Minden jog fenntartva!
Webdesing: Szeri Tamás, redei.hu, Joomla template