Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Címlap Archívum
Városi Pedagógusnapi Ünnepség 2021. PDF Nyomtatás E-mail
2021. július 03. szombat, 05:14

Szentes Város Önkormányzata június 24-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg pedagógusnapi ünnepségét.

 

DÍSZDIPLOMA ÁTADÁSA
Dr. Holecska János Antalné sz. Jandsó Klára Éva (gyémánt oklevél)

1961-ben szerezte meg oklevelét a Szarvasi Felsőfokú Óvónőképző Intézetben. 1 tanévet Orosházán dolgozott, majd 2 évig a szegvári Nevelőotthonban, mint óvónő, majd 7 évig nevelőként dolgozott ugyanitt, eközben 66-ban, levelező tagozaton elvégezte a Tanítóképző Főiskolát Jászberényben.  1971-ben került a Deák Ferenc Általános Iskolához és a 1980-ban megnyíló Hámán Kató Általános Iskolában tanított nyugdíjazásáig, 1996-ig.
Jogutód intézményként a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara dr. Holecska János Antalnénak gyémánt díszoklevelet adományozott.


PEDAGÓGUS SZOLGÁLATI EMLÉKÉRMEK ÁTADÁSA

1./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Barta Gáborné részére

1980 óta tagja az iskola tantestületének. Tanítói munkájával, a technika tantárgy tanításával évtizedeken keresztül járult hozzá a gyermekek személyiség fejlesztéséhez, kézügyességük, praktikus szemléletmódjuk alakulásához. Következetes pedagógusi munkája, szabályokat betartató, igazságos szigora elismert tanítványai, kollégái körében. Az utóbbi években napközis nevelőként is helyt állt, mindig precíz, a feladatok elvégzését megkövetelő, ezzel a kollégák és szülők munkáját is nagymértékben segítő tevékenységkört ellátva. Oktatási kultúrája magasszintű, a gyermekek tanulásmódszertanát nagyban segítette. A fegyelem, a gyermekekre való maximális odafigyelés jellemezte munkáját. Fokozott figyelmet fordított az SNI, a BTMN-es tanulók megfelelő integrációjára.
40 éves kimagasló pedagógus munkássága elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

2./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Bártfalvi Margit Éva részére

Földrajz-testnevelés szakos általános iskolai tanári diplomáját 1981-ben szerezte az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán. Pályáját a Derekegyházi Általános Iskolában kezdte és nyugdíjazásáig ott is tanított. Fontosnak tartotta az osztályközösség fejlesztését, a tehetséggondozást, a felzárkóztatást, az egészséges életre nevelést és a szülőkkel való eredményes, jól működő kapcsolatot. Országjáró kirándulásokat, egynapos gyalogtúrákat szervezett minden ősszel és tavasszal, hogy tanítványai minél több élményhez jussanak. 1989-1993 között igazgató-helyettesként, majd 2006-2007 között megbízott igazgatóként dolgozott. A tanulói létszám csökkenés miatt 2007. július 1-től tagintézményként csatlakozott az intézmény a Szentesi Koszta József Általános Iskolához, ekkor tagintézmény vezetői megbízást kapott, amit 2014-ig töltött be. Tudását számos továbbképzésen bővítette. Tanítványaival következetes, határozott, kedves és türelmes. Mindig megkövetelte a rendet és a fegyelmet.
40 éves kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
 
3./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Csenkiné Miczki Ildikó részére

Munkaközösség vezetőként fogta össze, egységesítette a Szentesi Koszta József Általános Iskola matematika tanítását az alsó tagozaton. Mindig fontosnak tartotta a tehetséggondozást. Tanulóival számos országos, területi, megyei, városi versenyen ért el kiváló eredményeket matematikából és környezetismeretből. Területvezetőként dolgozik 20 éve a Curie-alapítvány matematika versenyének szervezésében és lebonyolításában. Az évek alatt folyamatosan képezte magát olyan továbbképzésekkel, melyek segítették a mindennapi munkáját.
40 éves kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
 
4./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Dévayné Szabó Éva részére

A Szentesi Koszta József Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos-, valamint német szakos tanára. Kezdetektől tanítja a magyar nyelv szeretetére a rábízott tanulókat. Részt vállalt a nívó csoportos oktatásban. Tanítványai jól szerepelnek a nyelvi versenyeken, a központi írásbeli felvételiken és helyt állnak a gimnáziumokban, illetve a technikumokban is. A német nyelv tanítására is különös figyelmet szentel, és emellett ellátja a városi idegen nyelvi munkaközösség vezetését is. Generációk nőttek föl a keze alatt, osztályfőnökként is nagy szerepet vállal a tanulók személyiségének fejlesztésében.
{kép}
40 éves kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
 
5./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Kormos Ferencné részére

Pályafutása kezdetétől osztályfőnökként végezte a Szentesi Koszta József Altalános Iskolában feladatait. Fontosnak tartja a tanításon kívül a közösségi és kulturális programok szervezését. Az évek során több továbbképzésén vett részt, melyek mindegyike a tanítói munkáját segítette. Tanulóival számos országos versenyen kiváló eredményt ért el. A tehetséggondozás mellett a felzárkóztatás is fontos számára.
40 éves kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapja meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
 
6./ A Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, Marcsó Katalin részére

1980-ban kezdte tanítói pályáját először Derekegyházán, majd 1982-től a Hámán Kató Általános Iskolában. 10 osztályt bocsátott útjára felsőbb osztályokba. Pályafutása alatt tanítványai eredményesen szerepeltek a területi, megyei és az országos versenyeken is. A tantárgyi tudás átadása mellett mindig fontos volt a becsületességre, igazságosságra nevelés, a harmónikus személyiségfejlesztés.  Nemcsak a tehetséges tanulókkal, hanem a sajátos nevelési igényű gyermekekkel való foglalkozást is fontosnak tartotta. Az ő oktatásuk igazi kihívás volt a számára, hiszen belőlük is a lehető legtöbbet, legjobbat igyekezett kihozni.
40 éves kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.


VÁROSI ELISMERÉSEK ÁTADÁSA
 A 24/2015. (X.12.) számú önkormányzati rendelet alapján a 2021. évi Pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült intézményünkből:
Marcsó Katalin

A tantárgyi tudás átadása mellett mindig fontos volt a becsületességre nevelés és a harmónikus személyiségfejlesztés.  A tehetséges tanulók mellett sokat foglalkozott sajátos nevelési igényű gyermekekkel is. Oktatásuk, nevelésük igazi kihívás volt a számára, hiszen belőlük is a lehető legtöbbet igyekezett kihozni.


Szakszervezeti kitüntetések átadása
Eötvös József Emlékérmet kapott Lucza László

a Szentesi Koszta József Általános Iskola pedagógusa az Eötvös József Emlékérem bronz fokozatát kapta.

Forrás: Szentesi Mozaik

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.cCsengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2023. 12. 11.

16:30-tól lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template