Elektronikus napló

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Címlap
Kosztából a nagyvilágba! PDF Nyomtatás E-mail
2023. február 03. péntek, 11:51

Kosztából a nagyvilágba!

 

Mindig örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, ha az egykor iskolánkban megszerzett tudás segítségével tanulóink sikeresek, megvalósítják álmaikat, elképzeléseiket a későbbi életükben.

Az első találkozóra 2022. december 16-án került sor iskolánkban.

Délutánsorozatunk első vendége dr. Czakó Gábor egyetemi docens, az MTA doktora, az MTA-SZTE Lendület Elméleti Reakciódinamika Kutatócsoport vezetője volt.

A találkozót Molnárné Tóth Györgyi igazgatóasszony nyitotta meg, majd Balogh Terézia tanárnő, volt kémiatanára, méltatta Gábort, akivel együtt számtalan elismerést, díjat, ért el az általános iskolai évek alatt.

A prezentációval színesített előadáson többek között mesélt a kosztás élményeiről, hogyan lett a kémia tantárgy szerelmese. A sikerhez vezető út során a középiskolát már Szegeden végezte, majd következett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, majd a külföldi egyetemeken való tanulás és kutatás.

Ma már elméleti kémikusként a reakciódinamika területén folytat sikeres kutatómunkát. Ezen elemzéseikben a legkorszerűbb elektronszerkezet-számító és reakciódinamikai módszereket használják fel. Kutatásaik magukban foglalják, a matematika, a fizika és az informatika eszköztárait.

A széleskörű kutatási tevékenység mellett egy új elméleti kémiai iskola felépítésén dolgozik a Szegedi Tudományegyetemen, ahol változatos elméleti kémiai tárgyakat oktat. Megtudtuk, hogy írásai, cikkei a legrangosabb tudományos folyóiratokban, a Science, Nature Communications, Nature Chemistry, PNAS, stb. jelentek/jelennek meg. Fő céljai közé sorolta a tehetséges fiatal hallgatók elindítását és támogatását a kutatói pályáján.

A találkozón diákok, tanárok, volt kollégák- többek között Matkócsik Pál, Gábor volt osztályfőnöke és dr. Czakó Tamásné, Gábor édesanyja- is részt vettek.

Vendégünk az előadás végén a hallgatóközönség sok-sok kérdésére is válaszolt.

Így megtudtuk, hogy szabadidejében szívesen kirándul, hogy melyik futballcsapatnak drukkolt a világbajnokság alatt és milyen tervei vannak az elkövetkező 10 évre.

Sajnálatát fejezte ki, hogy felesége Dóri, kisebb betegség miatt nem lehetett itt, mivel úgy tervezték, hogy kutató- tudósházaspárként is szeretettek volna bemutatkozni.

 

Hangulatos délutánt töltöttünk együtt vendégünkkel, aki abban a teremben mesélt sikereiről, életéről, ahol harminc évvel ezelőtt koptatta az iskolapadokat!!

 

Az előadás végén a „Koszta diákokért alapítvány” képviseletében Idovika Bettina köszönte meg a motiváló, minden pillanatában rendkívül érdekes délutánt.

 

Deim Alíz, Lucza László

szervezők

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.cCsengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template